Dec 2018
Vi fick ett julkort från Alingsås

Vi fick ett julkort från Alingsås

Hjälmqvistska Gården med brasilianska Diana Joels som designer. Stockholm Lighting medverkade med armaturer, styrysystem och programmering. Foto: Patrik Gunnar Helin

Dela   
Dec 2018
God Jul

God Jul

En riktigt trevlig Julhelg önskar vi på Stockholm Lighting. Med inspiration från Lucias krona vill vi passa på att lyfta fram runda armaturer som genom sin form skapar de en mjuk känsla i rummet som bryter av fint mot de raka injer som väggar, tak och inredning ofta skapar. Läs mer i vårt nyhetsbrev.

Se fler bilder

Dec 2018
Ljust innan jul?

Ljust innan jul?

Vill du ha ljust innan jul? Lumenalpha levererar de flesta moddeler av högkvalitativa downlghts på 2 veckor. Lägg din order i vecka 49 och få leverans innan jul.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Nov 2018
Frederikshavn Kirke

Frederikshavn Kirke

Fredrikhavns Kyrka totalrenoverades 2018 och en av de vitigaste kraven var att all belysning skulle kunna styras. Stockholm Lightings danska dotterblag Retail Refexlions stod levererade i samarbete med installatören Nordelektro AS ett system från Lutron Homeworks QS, som  löste uppgiften att både vara användarvänligt, kunan styras från väggpaneler och en app och vara flexibelt så att användarens själv kan ändra på scener. 

Se fler bilder

Postat i Interiörprojekt
Dela   
Okt 2018
Återbruk sparar resurser

Återbruk sparar resurser

Titta in på modli.se, Stockholm Lightings webbshop för utförsäljning av produkter som hamnat på lagerhyllan. Det kan vara demoprodukter, utgångna varor, produkter som kommit i nya versioner, returer mm. Återbruk av fina produkter till bra priser.

Garanti 1 år efter leverans från oss på utrangerade armaturer och på demovaror 6 månader.

Välkomna!

Dela   
Okt 2018
Lumenfacade Nano - blir det 2019 års storsäljare?

Lumenfacade Nano - blir det 2019 års storsäljare?

Lumenfacade Nano har nu funnits på marknaden några månader och responsen från er som provat den har varit odelat positiv. Liten och smidig men samtidigt med alla de möjligheter som storebror Lumenfacade erbjuder. Femton olika spridningsvinklar, fem fasta färgtemperaturer, två olika dynamiskt vita alternativ samt RGB, RGBW och RGBA som standard. Dessutom många olika infästningar för att passa just din byggnad eller konstruktion. Här kan du läsa mer. Vi har demoprodukter i Bromma, dock inte obegränsat, så vill du se med egna ögon och kasnke prova en idé så hör av dig till oss.

Se fler bilder

Dela   
Okt 2018
Tack alla som kom!

Tack alla som kom!

Årets Elmässa blev en succé. Tack alla som besökte oss i montern. Det var ni som gjorde mässan!

Dela   
Okt 2018
Lights in Alingsås 2018

Lights in Alingsås 2018

Årets "Lights in Alingsås" bjöd på en fin installationsvecka med mestadels sol och hyfsade temperaturer. Det brukar vara positivt för resultatet och så även detta år.  Temat 2018 var Energi och det är sex olika platser runt om i Alingsås som nu andas och ger energi med sina kreativa ljusinstallationer, ladda ner appen och läs mer om dessa här. Stockholm Lighting medverkade med armaturer, styrysystem och programmering till två siter i år, Hjälmqvistska Gården med brasilianska Diana Joels som designer och Telegrafhuset med Nikoletta Theodoridi från Grekland. Vi är nöjda med resultatet men ta gärna vägen förbi och titta själva! Foto: Patrik Gunnar Helin

Se fler bilder

Postat i Exteriörprojekt
Dela   
Sep 2018
Lumenquad - Hip to be square

Lumenquad - Hip to be square

"Hip to be square" var uttrycket som kom till mig när jag första gången såg Lumenquad. Diodernas placering och ljusbilden är mycket lik klassikern Lumenbeam men formen är rektangulär vilket i många fall passar bättre än en rund armatur. Lumenquad finns både med fasta vita färger och som färgväxlande armatur i flera konfigurationer. Lumenquad finn sför leverans och vill du veta mer så läs här

Dela   
Sep 2018
Vackert och funktionellt

Vackert och funktionellt

Utomhusbelysning som både är vacker och funktionell dag som kväll ser man inte varje dag. Finska ljusdesignföretaget "Lite Design" har lyckats bra med sin lösning för området kring Kauppakatu 16 i Koupio Finland. Vackra triangulära "stolpar" med utstansade mönster som skyddar ljuskällan men släpper igenom ljuset i lagom mängd för att skapa både spännande mönster och tillräckligt med ljus. Och dagtid blir de till vackra skulpturer.

Se fler bilder

Dela   
Sep 2018
Grand Hotel Vinterträdgården fick hedersam pallplacering i Svenska Ljuspriset

Grand Hotel Vinterträdgården fick hedersam pallplacering i Svenska Ljuspriset

Den fantastiska omdaningen av Vinterträdgården på Grand Hotel nominerades till Svenska Ljusprisets final men räckte tyvärr inte hela vägen fram. Restaurang Frantzén men sin myckt genomtänkta ljusdesign vann juryns gillande tog hem priset vilket de flesta i publiken på Berns uppskattade. Trots att det inte blev en vinst  är Vinterträdgården ett fantastiskt projekt som förtjänar ett besök om ni har möjlighet att titta in när ett evenemang pågår. KAnske skulle svenska Ljuspriset även ha en klass för Årets Ljusupplevelse - där hade Vinterträdgården stått som segrare.

Ljusdesign: ÅF Lighting

Elkonsult: Projektel

Installatör: Sköndals El

Programmering och styrsystem: Stockholm Lighting

Dela   
Sep 2018
Kom och dela vår historia

Kom och dela vår historia

Trots våra stora lokaler så är det mer än fullt hos oss och Stockholm Lighting storstädar just nu i lagret. Är du i branschen så förstår du säkert att  det finns en hel del armaturer som vi har svårt att ta adjö av men som vi ändå är tvungna att göra oss av med. Vi vill därför ge alla kollegor i branschen en chans att få med sig lite belysningshistoria. Installera hemma, i stugan, i ett projekt eller bara som ett nostalgiskt minne över svunnen teknik. Demoarmaturer och projektreturer  från Linealight/iLéd, TAL, Color Kinetics/Philips, Alphaled och Ecosense från år 2000 fram till ganska nytt.

Ta vad du vill ha, betala vad du tycker det är värt. Alla intäkter går till Ecpat och Aldrigensam

Tid: 20-21 september klockan 13-18

Plats: Bryggerivägen 10 Plan 7  (fika finns på plan 5)

Dela   
Aug 2018
Lumenquad - mångsidighet i kvadrat

Lumenquad - mångsidighet i kvadrat

Har du ett projekt som ställer lite högre krav ? Lumenquad är en av de tuffaste armaturerna på marknaden med klassningarna IK 10 och IP 66. Samtidigt får du en snygg elegant armatur med Lumenpulse hela utbud av spridningar, färger storlekar och tillbehör. Vill du veta mer klicka här

Dela   
Jun 2018
Lumenfacade Nano- liten är stark!

Lumenfacade Nano- liten är stark!

Lumenpulse smygvisade Lumenfacade Nano under Light&Building och nu finns den äntligen klar för leverans. Nano är rejält mindre och smidigare att använda än Lumenfacade men har trots det samma möjligheter till dynamiska och optiska lösningar. Optimerade ljusflöden både för belysning av detaljer och fasadbelysning gör att ljusmängden i Nano klarar de allra flesta behov. Vill du veta mer klicka här. I augusti kör vi ett webinar om Lumenfacade Nano. Mer info kommer.

Se fler bilder

Dela   
Maj 2018
Mattias är tillbaka

Mattias är tillbaka

Efter en kortare utflykt är Mattias Löfström tillbaka hos oss på Stockholm Lighting. Vi är jätteglada att ha honom tillbaka och ser fram emot många spännande projekt och initiativ framöver. Mattias kommer i första hand att vara produktansvarig för Delta Light som vi sedan några veckor representerar i Sverige. Men självklart kommer han även att  hjälpa både gamla och nya kontakter med vårt övriga sortiment.

Dela   
Maj 2018
En ny relation har inletts

En ny relation har inletts

Under flera år har vi beundrat Delta Lights stilsäkra design och höga kvalitet och glädjen är stor när de valt att inleda ett samarbete med Stockholm Lighting i Sverige.  Delta Lights produkter passar perfekt in i vårt produktsortiment och ger oss en i vårt tycke närmast perfekt portfölj av kvalitetsarmaturer.

Om vi skall framhålla något hos Delta Light som vi gillar extra mycket så är det deras förmåga att skapa produktfamiljer som harmionierar med varandra och skapar en helhet. Nedan kan du läsa mer om de produktfamiljer som är våra favoriter.

Läs mer här

Dela   
Maj 2018
På fredag håller vi stängt

På fredag håller vi stängt

På fredag 11/5 håller vi kontoret stängt. Välkomna igen på måndag

Dela   
Apr 2018
Bluetooth nätverk

Bluetooth nätverk

Det är knappt ett år sedan Bluetooth SIG ( Special Interest Group) presenterade en standard för blutooth mesh, dvs hur bluetooth komponenter kommunicerar med varandra i nätverk. Både på Lux Live i januari och på Light &Building i mars presenterade flera tillverkare av LED moduler färdiga lösningar där tekniken finns integrerad. Ett bra exmpel är Xicatos Galaxi. Det fanns också några armaturtillverkare som varit snabba att ta till sig den nya tekniken och visade armaturer med tekniken integrerad.

Vill du veta mer så lägg 10 minuter på denna intervju med Martin Wolley på Bluetooth SIG. Eller om du hellre läser.

Vi på Stockholm Lighting tror mycket på tekniken och jobbar nu med vårt första kommersiella Bluetooth installation med armaturer från Lucent Lighting och moduler från Xicato. Parallellt så planerar vi ett demo-nätverk på vårt kontor som vi hoppas ha klart för tester i sommar. Vill du veta mer så kontakta rikard@stockholmlighting.se

Dela   
Apr 2018
Grand Hotell nominerat till Darc Awards

Grand Hotell nominerat till Darc Awards

Ljussättningen av Grand Hotells Vinterträdgård har nominerats till Darc Awards i kategorin "Play".Ljussättningen är gjord av ÅF Lighting och projektet är sedan tidigare nominerat till Svenska Ljuspriset och Lighting Design Awards 2018. 

Vinterträdgården byggdes i början av 1900-talet då hotelldirektris Wilhelmina Skogh ville skapa en ständigt grönskande trädgård för att kompensera för den svenska kylan. Den kulturmärkta miljön har moderniserats och kompletterats med nya ljuslösningar samt projektionsytor med 360° videomapping som täcker sammanlagt 1000 m2. Stockholm Lighting har levererat, projekterat och driftsatt ett DMX styrsystem från Pharos Controls för all fast belysning. Gå in och rösta på projektet här

https://darcawards.com/decorative/grand-hotel-stockholm-the-winter-garden-sweden/

https://ljuskultur.se/artiklar/arets-tavlande/

http://awards.lighting.co.uk/shortlist-2018/

Apr 2018
I huvudet på Alexander Lervik

I huvudet på Alexander Lervik

Humor, innovation, passion, bångstyrighet och intensitet. Med ett konceptuellt tänk, nya uppfinningar och oväntade samarbeten har Alexander Lervik ett formspråk som är unikt. ”I huvudet på Alexander Lervik, designer” är årets stora designutställning på Kulturhuset Stadsteatern.

Vi kan inte mer än hålla med om beskrivningen ovan. Stockholm Lighting har under många år samarbetat med Alexander i olika projekt och det har alltid varit spännnande och utmanande att hitta ljussättning och styrning som matchar hans idéer. Nu finns flera års arbete samlat i en utställning som iallafall kommer bjuda oss på många minnen.

Feb 2018
Drömljus i Helsingborg

Drömljus i Helsingborg

Under tio dagar i februari 2018 fylls Helsingborg med spektakulära ljus- och ljudinstallationer under evenemanget Drömljus. Stockholm Lighting medverkar till verket Iris. Läs mer här

Ljusdesign: Peter Nilsson, Node Ljusdesign

Armaturer: Lumenbeam Small

Se fler bilder

Jan 2018
Vinter i Katarinahissen

Vinter i Katarinahissen

För att ge lite glans åt det numera ganska stökiga området runt Slussen har fastighetsägaren Newsec under senaste året lyst upp glaskuben ovanför Katarinahissen. Nu är det vinterblått som gäller och vår tekniker Oscar fick denan fina bild med sig från programmeringskvällen. Armaturer:  Lumenfacade  60 cm RGB 10x60 grader. Styrsystem: SLC Jambox

Jan 2018
Svävande ringar

Svävande ringar

De kom för några år sedan, de svävande LED ringarna, och blev snabbt populära för stora utrymmen med rejäl takhöjd. De första modellerna fanns i ganska få standardstorlekar och  utbudet av olika ljusbilder var begränsat. Nu har produkterna utvecklats och kan anpassas till nästan vilken idé som helst. Den kanske mest imponerande nyheten på området är Wawe från Intra som finns med diameter 8 m som standard. Läs mer här

Postat i Interiörprojekt
Dela   
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!

   

Tidigare nyhetsbrev

Läs våra tidigare nyhetsbrev

Hitta nyheter efter taggar

Hitta nyheter kronologiskt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Skriv in din mailadress nu — vi lovar att inte spamma dig!